top of page

Het ambacht van de imker en z'n zoemende bijen is iets wat vele mensen terecht boeit. Het aanschouwen van de duizenden bijen die druk in en uit de kasten vliegen is en blijft altijd fascinerend!

Daarom maken wij er een punt van om aan al onze klanten de mogelijkheid te geven om een kijkje te gaan nemen aan onze productie en-kweekkolonies. De productiekasten zijn bevolkt door onze kolonies op volle sterkte, met in de volle zomer tot wel 80.000 bijen per kast. Deze kolonies produceren onze streekhoning.

Bij mooi, zonnig weer heerst er een drukte van je welste.

In onze kweekkastjes wonen kleine, jonge volkjes van zo'n 10.000 tot 15.000 bijen die net van start gaan. Zij hebben vaak nog geen of een héél jonge koningin. Dit worden de productiekolonies de jaren erna.

Van mei tot eind augustus kan je zelfs in het hart van een bijenkolonie kijken, door onze observatiekast met glazen wanden!

 

Het bezichtigen van onze bijenkasten is altijd mogelijk tijdens de openingsuren.  Uiteraard is de activiteit van onze bijen sterk afhankelijk van het weer. Het bezichtigen van de bijenkasten is ook géén geleid bezoek. Indien we tijd hebben geven we natuurlijk héél graag een kort woordje uitleg, maar natuurlijk moeten de andere klanten ook bediend worden. 

Onze bijen halen volop wilgenstuifmeel in het vroege voorjaar!

Wij bieden ook complete geleide bezoeken aan, aan groepen van min. 10 personen tot max. 15 personen. 

Deze unieke ervaring, waar we de bijenkast openen en samen met de groep op zoek gaan naar de koningin, kan enkel op reservatie, minstens 3 weken op voorhand, en kan volledig aangepast worden aan uw wensen. Deze bezoeken zijn sterk verbonden aan de weersomstandigheden, want het welzijn van de bijen staat altijd voorop.

Plan je met vrienden en/of familie een paar dagen Ardennen, en ben je op zoek naar een fascinerende activiteit,? Neem dan gerust contact met ons op, en we bekijken graag met u de mogelijkheden.

Een bijenzwerm installeert zich in de 'Gouden Regen' aan onze moestuin!

bottom of page